1-ICAUD

1-ICAUD

Media

If you need more information about 1-ICAUD 19-21 April 2012, can help us promote it in the region as a media partner, or would like to register as part of the press pool, please contact:
Valbona Koçi, Conference Secretary vkoci@epoka.edu.al

Our media partners are:


Tirana Times Newspaper


Shekulli Newspaper


Start Newspaper


Gazeta Jonë Newspaper

Press Release [in Albanian]

Njoftim për shtyp nga Universiteti Epoka mbi Konferencën I Ndërkombëtare të Arkitekturës dhe Urbanistikës
www.icaud.epoka.edu.al

Mirësevini në 1-ICAUD!

Në emër të Universitetit Epoka dhe Universitetit Politeknik të Tiranës, kemi nderin t'Ju ftojmë të merrni pjesë në Konferencën e Parë Ndërkombëtare të Arkitekturës dhe Urbanistikës (First International Conference on Architecture and Urban Design: 1-ICAUD), e cila do të mbahet në Tiranë në dt. 19-21 prill 2012. Pritet një publik ndërkombëtar prej rreth 200 vetësh, përfshirë akademikë, arkitektë, dhe urbanistë.

Tematikat e konferences janë të renditura më poshtë:

  • Historia e arkitekturës dhe ruajtja e monumenteve historike
  • Teknologjitë dhe materialet "e gjelbra" të ndërtimit
  • Hapësira publike për njeriun
  • Shkollimi i arkitektëve dhe urbanistëve të ardhshëm
  • Menaxhimi i ndërtimit
  • Teknologjia e informacionit në arkitekturë dhe urbanistikë

Sesioni i hapjes së konferencës do të mbahet në mjediset e Hotel Tirana International në Tiranë. Pjesa tjetër e konferencës do të zhvillohet pranë kampusit të Universitetit Epoka në Rinas, i cili është i pajisur me infrastrukturë dhe objekte moderne për konferenca, simpoziume, e kongrese.

Universiteti Epoka është një universitet privat jo-fitimprurëse i themeluar në vitin 2007 në vazhdimësi të kolegjeve turke. Universiteti - me 1000 studentë nga të cilët 200 studentë Master - ka shtatë departamente akademike, përfshirë Departamentin e Arkitekturës. Programet akademike janë në përputhje me sistemin e Bolonjës. Universiteti Epoka nxit larminë kulturore: studentët vijnë nga shtatë vende të ndryshme të rajonit dhe 70% e anëtarëve të stafit akademik vijnë nga vende të tjera. Universiteti Epoka ka krijuar tashmë lidhje ndërkombëtare me universitete në SHBA, Angli, Itali, Poloni, Turqi, e Mal i Zi. Gjuha e mësimdhënies është anglishtja.

Departamenti i Arkitekturës ofron një program të integruar të pesë-vjeçar (Baçelor + Master). Në dy vitet e fundit, studentët specializohen në një nga kater profilet: (1) Projektim arkitektonik (2) Teknologji ndërtimi (3) Urbanistikë dhe (4) Arkitekture Interieri dhe Projektim Industrial. Departamenti ofron edhe nje Master Profesional ne Arkitekture dhe së shpejti, do të hapë edhe programin e Doktoraturës në Arkitekturë, me të njëjtat profile.

Ju falenderojmë për interesin ndaj 1-ICAUD.

Komiteti Organizativ i 1-ICAUD
Departamenti i Arkitekturës, Universiteti Epoka

Komunikoni me ne me email: icaud@epoka.edu.al
Faqja e Internetit e 1-ICAUD: www.icaud.epoka.edu.al

1-ICAUD was saluted by three dignitaries: the Prime Minister of Albania, H.E. Mr. Sali Berisha, the Minister of Transport and Public Works, Mr. Sokol Olldashi, and the Mayor of Tirana, Mr. Lulzim Basha.

Read their speeches in the Council of Minister and City of Tirana webpages:

Speech of H.E Prof. Dr. Sali Berisha

Speech of Mayor of Tirana, Mr. Lulzim Basha

View their speeches on:   

I-ICAUD was widely covered by the Albanian media. View news articles on the conference in the following newspapers:

Panorama Balkanweb TV Klan / TV Klan
Ora News Gazeta Shqip ABC News
Gazeta Start / Gazeta Start Albeu / Albeu Gazeta Jone
Local Gazeta Shqiptare Ina Online
Ikub Koha Jone Standard
Bota Sot Scan TV Mapo / Mapo

Find 1-ICAUD news on:
       All Rights Reserved ©  1-ICAUD 2012
Views: